18.3.2021. 15:07
0
Mirsad Čamdžić - Naša stranka: Odabrati zdravlje ispred ekonomije bila bi neopoziva nesreća
U toku je vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji U FBiH.

Zastupnik Naše stranke u Parlamentu Federacije BiH Mirsad Čamdžić u svom izlaganju kazao je da bi bila "neopoziva nesreća odabrati zdravlje ispred ekonomije".

"Gledajući zaključke, dosta parlamentaraca traži uvođenje stanje prirodne nesreće u FBiH u borbi protiv pandemije. Redovi ispred mrtvačnica, prepune bolnice, bez vakcina i plana vakcinacija, smrt mlađih i starijih, doktori nam ispadaju iz stroja. Izjave koje smo danas čuli da smo pri vrhu zemalja u svijetu po smrtnosti i očigledno je dovoljno argumenata i očigledno je da je 'smrt položila jaja u BiH'", kazao je Čamdžić.

Dodao je da u radu Parlamenta postoje trenuci koji se mogu nazvati sudbonosnim, te da je danas jedan od takvih dana, "kad svi zajedno moramo preduzeti odgovornost i donijeti odluku".

"Neće nam biti lako za jednu vrstu zatvaranja. Nije lako ni bogatijim, disciplinovanijim, organizovanijim zemljama, kako je rekao doktor Kacila danas biramo između ekonomije i zdravlja i odabrati zdravlje je neopoziva nesreća. Ukoliko se premijer Novalić odluči za to za biće to udar na ionako krhke firme, parlamentarne plate neće biti smanjene, biće otpuštanja itd. Za udar koji će uslijediti opozicija u ovom slučaju danas nudi štaku vladajućim kako bi zajedno prešli preko klizavog terena. U suprotnom vrlo vjerovatno nastradaćemo kao gluhi čovjek od tramvaja", zaključio je Čamdžić.

(Ajdin Balićevac) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.