25.3.2021. 13:20
0
Prekinuta ekshumacija u Travniku, pronađena minsko-eksplozivna sredstva
Na lokalitetu Male Bukovice traga se za posmrtnim ostacima jedne žrtve hrvatske nacionalnosti, koja je na tom području nestala 1993. godine.
Prekinuta je ekshumacija na lokalitetu Mala Bukovica, općina Travnik, jer su prilikom iskopavanja pronađena minsko-eksplozivna sredstva, najvjerojatnije zaostala iz proteklog rata, prenosi N1.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe (INO) BiH Emza Fazlić kazala je Feni kako je ekshumacija započela jutros, te da je istražitelj Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom se provodi, pozvao deminerski tim koji će ukloniti minsko-eksploziva sredstva.

Kako je navela, na lokalitetu Male Bukovice traga se za posmrtnim ostacima jedne žrtve hrvatske nacionalnosti, koja je na tom području nestala 1993. godine.

Ekshumacija se vrši po naredbi Suda BiH i pod rukovodstvom Tužiteljstva BiH.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.