25.3.2021. 17:03
0
U BPK izvršeno 320 inspekcijskih nadzora provedbe epidemioloških mjera
Ekipe inspektora angažovane i tokom vikenda te će pojačan nadzor biti nastavljen sve dok to situacija bude zahtijevala.
Uprava za inspekcijske poslove Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, u skladu sa naredbama kantonalne Vlade vrši pojačane kontrole provedbe epidemioloških mjera i preporuka kriznih štabova.

Po riječima direktora Uprave Emka Rizvanovića, rezultati kontrola izvršenih u proteklih deset dana su zadovoljavajući.

- Samo u posljednjih sedam dana izvršeno je 320 inspekcijskih nadzora kod isto toliko subjekata i stanjem na terenu možemo biti zadovoljni. Ima pojendičanih slučajeva gdje se mjere ne poštuju u potpunosti, tako da smo imali desetak usmenih upozorenja i otklanjanje nedostataka u prisustvu inspektora. Samo u jednom slučaju poduzete su represivne mjere zbog kršenja naredbi kriznog štaba – kazao je Rizvanović.

- Obavljanje kontrola u ovom obimu je mimo svih normi i uz maksimalan angažman svih inspektora, a posebno sanitarne inspekcije gdje imamo samo jednog inspektora i jednog po ovlaštenju i oni dnevno izvrše najmanje 100 inspekcijskih kontrola, a svi inspektori rade u dvije smjene - naglasio je on.

Ekipe inspektora angažovane i tokom vikenda te će  pojačan nadzor biti  nastavljen sve dok to situacija bude zahtijevala.

-Ne možemo biti sasvim zadovoljni a primjera radi jučer smo izvršili 16 kontrola u isto toliko kladionica u Goraždu. Broj  ljudi u prostoriji je bio manji od dozvoljenog ali kada je u pitanju nošenje zaštitnih maski, u momentu kontrole  prisutne osobe su imala maske, ali ih nisu propisno koristili. Maske moraju prekriti nos i lice da bi smo imali rezultate u suzbijanju širenja koronavirusa, a ne zbog inspekcije - naglasio je direktor Uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.