25.3.2021. 19:44
0
Potresne scene na KCUS-u: Izrazito teško oboljeli od koronavirusa liječe se u posebnom respiratornom odjelu
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nalazi se više od 500 pacijenata zaraženih koronavirusom. Ekipa Voice od America (Glas Amerike) napravila je prilog u dijelu gdje su smješteni pacijenti s najtežom kliničkom slikom, kojem do sada niko nije imao pristup.

U tom dijelu je smješteno 68 pacijenata, a prema riječima zdravstvenih radnika, u narednom periodu doći će do širenja kapaciteta ove respiratornog centra.

- Ako se bude ovom brzinom širila epidemija, bit će problema, naravno. Nijedan zdravstveni sistem ne može izdržati tako nagli priliv toliko teških bolesnika - kazala je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Senad Pervan, jedan od pacijenata, govori da je u respiratornom centru od 5. marta.

- Došao sam na intenzivnu, bio sam u vrlo kritičnom stanju - kazao je Pervan.

Nedostatak medicinskog osoblja je dodatni problem. Tri zgrade u sklopu KCUS-a su popunjene covid pacijentima, a kolegama u pomoć pristižu ljekari sa drugih klinika.

- Dajemo od sebe sve što možemo, ali pravi heroji ovdje su naše medicinske sestre - kazala je dr. Edita Dervišević.

 

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.