26.3.2021. 20:30
0
"KS kreće u nabavku vakcina, tražimo minimalno 100.000 doza"
- Tražimo minimalno 100.000 doza, a u ovoj fazi idealno bi bilo imati 200.000. Po informacijama koje su nam trenutno dostupne, isporuke značajnih količina vakcina su ostvarive u junu , rekao je Forto.
Kanton Sarajevo kreće u direktne pregovore za nabavku vakcina, potvrdio je za portal "Avaza" premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

-  U direktnim smo pregovorima. Imamo potpisane sporazume o zaštiti informacija i ne možemo davati bilo kakve detalje - kazao je.

S obzirom na to da proizvođači inače pregovaraju s državama govori nam da ne može ocijeniti koliko je izgledna nabavka vakcina za kantonalni nivo vlasti. - Iz poznatih razloga kantonalnom nivou vlasti otežan je pristup svjetskim proizvođačima -rekao je i dodao da zbog navedenog sporazuma o povjerljivosti ne može govoriti o detaljima i otkrivati koji proizvođači vakcina su u opticaju.

Međutim, kaže da Vlada KS traži minimalno 100.000 doza.

- Tražimo minimalno 100.000 doza, a u ovoj fazi idealno bi bilo imati 200.000. Po informacijama koje su nam trenutno dostupne, isporuke značajnih količina vakcina su ostvarive u junu - rekao je.

Interesantne su, dodaje, najave raznih dobavljača i vlade o brzoj nabavci vakcina. Praksa s kojom se susreće Vlada KS je drukčija.

- Inače, nama koji smo izveli ogroman broj pokušaja nabavke vakcina uvijek je zanimljiv način na koji razni dobavljači, pa čak i vlade, najavljuju vakcine "za tri dana". I mi bi voljeli da je to moguće, ali realnost s kojom se kanton susreće je malo drukčija - rekao je Forto.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.