26.3.2021. 21:17
0
Napretkov korizmeni koncert u mostarskoj katedrali
Nastupili su Monija Jarak Mikulić - mezzosporan, Katja Krolo-Šarac - orgulje i Marijo Bevanda - bariton.
U okviru Napretkovog tjedna kulture večeras je u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru upriličen Napretkov korizmeni koncert.

Nastupili su Monija Jarak Mikulić - mezzosporan, Katja Krolo-Šarac - orgulje i Marijo Bevanda - bariton.

Koncert je organizirao HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

- Korizma je za sve kršćane posebno vrijeme, vrijeme kada se svatko od vjernika priprema da dostojno, spokojno i čistoga srca dočeka najveći kršćanski blagdan - Uskrs. Vrijeme je to posta i obraćenja, vrijeme kada tražimo sebe, tražimo bližnje, tražimo spas. Vjernici se kroz vrijeme korizme pripremaju na razne račine, a jedan od njih su i korizmeni koncerti - priopćili su iz HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.