29.3.2021. 22:19
0
Dino Konaković pokazao poruke koje je slao Željku Majstoroviću
- Kada je završeno prvo glasanje, mi smo znali ko nas je izdao, Željko Majstorović, ali je naređeno i da se izađe sa sjednice i sruši kvorum, jer da smo nastavili znaju da bi bio izabran Bogić Bogićević, rekao je Konaković.
Prilikom gostovanja na FTV-u, lider Naroda i pravde Elmedin Konaković je kazao da je znao da postoji plan rušenja izbora Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva, prenio je Avaz.

- Kada je završeno prvo glasanje, mi smo znali ko nas je izdao, Željko Majstorović, ali je naređeno i da se izađe sa sjednice i sruši kvorum, jer da smo nastavili znaju da bi bio izabran Bogić Bogićević - rekao je Konaković.

Zatim je kazao da je Majstorovića zamolio da ne padne pod utjecaje te je pokazao poruke u kojima kaže da je znao za plan Skake da za predsjedavajućeg izabere Srđana Srdića i tako sruše Bogićevića za gradonačelnika.

- Nijedno slovo o Ademoviću i cijela poruka o Bogićeviću. Jer je prevažno da Bogić Bogićević dođe na čelo ovog grada. Poruku sam gospodinu Majstoroviću uputio u emociji u kojoj mu objašnjavam kakav scenarij nas čeka. I postavlja se još jedno važno, ključno pitanje - zašto SDA nije kandidovala svog  vijećnika kao pandam Jasminu Ademoviću? Nisu htjeli samo zato što su htjeli Srdića, da ne bude Bogićević. Nijedno slovo nisam Majstoroviću napisao ni za sebe, ni za NiP ni za Ademovića. Pisao sam samo za Bogićevića - kazao je Konaković.

- Popodne sam sjedio s ljudima koji su mi pojasnili plan da Skaka sutra izabere predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda Srđana Srdića. To bi za cijelu državu bilo sramota, molim vas da ga u tome spriječite - napisao je Konaković u svojoj prvoj poruci.

Majstorović mu je na to dogovorio: "Koliko je u mojoj moći".

Nakon toga, Majstorović je poslao poruku Konakoviću da bi saznao kakva je odluka Bogića Bogićevića.

- Sve nam zavisi od većine, ako pokažemo da imamo, mislim da će biti ok. Da znate da su iz Skakinog tabora Vas označili kao sigurnu ruku za Srdića, molim Vas nemojte podleći pritisku - napisao je Konaković.
(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.