30.3.2021. 11:09
0
Skupština KS odbila Marićev prijedlog da se raspravlja o izboru gradonačelnika Sarajeva
Zastupnik Zvonko Marić (SBB) predložio je da na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS razgovara i o situaciji koja se dogodila u vezi neizbora gradonačelnika Bogića Bogićevića. Predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić kazao je da Skupština nema nadležnost na Gradom Sarajevom ali da razumije potrebu.

Zastupnik Mahir Dević (SDA) podsjetio je kolege da su na prošloj sjednici usvojili prijedlog da se na svakoj sjednici razmatra aktuelna epidemiološka situacija. Sa 27 glasova za podržan je taj prijedlog.

Zastupnik Elmedin Konaković kazao je da neće podržati prijedlog Zvonka Marića jer je proteklih dana toliko toga ispričano i da ga “stomak boli četiri dana”.

Kazao je da je SBB itekako učestvovao u toj priči jer je njihov predsjedavajući GV Igor Gavrić vodio sjednicu.

Zastupnik SDP BiH Igor Stojanović zamolio je sve zastupnike da odbiju prijedlog kolege Marića pogotovo što je završena priča i Bogić Bogićević odbio kandidaturu.

“Ovdje nastavljati tu vrstu diskusije bilo bi dodatno “pljuvanje””, kazao je Stojanović.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o turizmu.

Zastupnici će razmatrati i Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2021. godinu.

Tačka “Proces izbora gradonačelnika Sarajeva”koju je predložio Zvonko Marić nije dobila podršku. Za je bilo 4 glasa i nije usvojena ova tačka. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.