30.3.2021. 12:46
0
Edin Forto poručio da su neke firme iz Sarajeva ovlaštene da nabave vakcine za građane KS
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je danas na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo kazao da je Vlada KS učinila je sve da nabavi COVID vakcine za imunizaciju građana.

U odgovoru zastupnicima on je rekao da su osigurana i finansijska sredstva za nabavku vakcina. Farmaceutskim kućama koje su zainteresirane za nabavku vakcina data je suglasnost za pregovore sa proizvođačima vakcina i distributerima.

- Sedam firmi je tražilo ovlaštenje za pregovore, i to im je odobreno. Direktno smo razgovarali sa tri velika proizvođača. Za nadati se da ćemo svi zajedno uspjeti da osiguramo vakcine za masovnu imunizaciju – rekao je Forto.

Naglasio je da nadzor nad tim ima Vijeće ministara BiH odnosno Ministarstvo civilnih poslova BiH.

U odgovoru zastupnicima, Forto je kazao da postoji i naknada za stimulaciju zapošljavanja zdravstvenih radnika, a Vlada KS je osigurala sredstva. U pripremi su i posebne odluke za stimuliranje upošljavanja zdravstvenih radnika.

Na upit mnogih građana Forto je izvijestio i da su pozivi prema Covid-centru besplatni, jer se operater odrekao naknade za naplatu poziva, a i za sve ostale pozive je traženo da se ne naplaćuju.

Zastupnica SKS (SBB) Bilsena Šahman je upozorila da građani koji su se vakcinisali u Beogradu imaju potvrdu o vakcinisanju, ali da Zavod zdravstvenog osiguranja mora registrirati te građane.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.