31.3.2021. 22:37
0
Banjaluka: Nije usvojen Prijedlog budžeta
- Pogodila nas je i izjava gradonačelnika da u slučaju prihvatanja naših amandmana on ih neće realizovati, jer niko sa zdravim razumom ne bi prihvatio budžet uz takvu konstataciju, rekao je Topić.
Skupština grada Banjaluka nije večeras usvojila Prijedlog budžeta za ovu godinu, jer nije imao potrebnu većinu glasova odbornika.

Skupštinska većina nije tražila da se odbornici izjašnjavaju o amandmanima koje je predložila, a za budžet je glasalo 12 odbornika, dok je 17 bilo uzdržano, prenio je N1.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u gradskoj skupštini Dragoslav Topić rekao je da očekuje od gradonačelnika Draška Stanivukovića da u narednih sedam dana da novi prijedlog budžeta.

“Danas smo imali konstruktivnih rasprava i nadamo se da će one biti uvažene u novom prijedlogu. Pokušali smo djelovati amandmanski, ali nismo dobili ni mišljenje, tako da o njima danas nismo ni raspravljali”, rekao je Topić novinarima.

On je naveo da se kriza nastavlja na nivou odnosa između gradonačelnika i skupštinske većine.

“Imali smo danas i pruženu ruku pomirenja, te se nadam da će tako biti i u narednom periodu. Kasno smo sjeli da zajednički raspravljamo o budžetu, ovo je prvi put bilo danas da gradonačelnik pokušava sa nama tražiti zajednička rješenja za funkcionisanje grada”, rekao je Topić.

On je izrazio nadu da će u narednih sedam dana Stanivuković predložiti novi budžet i dodao da ako se to ne desi, Skupština ima zakonsku i poslovničku mogućnost da predloži novi budžet.

“Pogodila nas je i izjava gradonačelnika da u slučaju prihvatanja naših amandmana on ih neće realizovati, jer niko sa zdravim razumom ne bi prihvatio budžet uz takvu konstataciju”, rekao je Topić i istakao da će grad nastaviti normalno da funkcioniše.

Prema njegovim riječima, Skupština grada nastavlja zasjedanje u ponedjeljak, 5. aprila, o ostalim tačkama na dnevnom redu.

Stanivuković je rekao da Banjaluka od sutra nema budžet, te da će o tome obavijestiti firme koje održavaju grad, kao i sve druge korisnike gradskog budžeta.

“Neko se očigledno igrao igru koja skupo košta, a žrtva svega su građani”, rekao je Stanivuković.

On je naveo i da je prije početka sjednice bilo 11 amandmana koji nisu ispoštovali poslovnik i koji su bili izazovni za budžet, te nisu mogli biti usvojeni u toj mjeri.

“Od 11 amandmana, za devet smo našli mogućnost da ih potpuno usvojimo, a dva djelimično, što smatramo da je poštovanje i jedne i druge srane”, rekao je Stanivuković.

Budžet grada za ovu godinu bio je predložen u iznosu od 149.770.000 KM.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.