1.4.2021. 11:38
1
"Dok Fadil broji pare, Bisera jede hurme, narod umire..."
U Tuzli, na južnoj magistrali, na jednom od najprometnijih mjesta okačen je transparent sa natpisom “Dok Fadil broji pare, Bisera jede hurme, narod umire“, za kojeg je odgovornost preuzela grupa građana okupljenih oko Karton revolucije, prenosi Oslobođenje.

Njihovu Facebook objavu prenosimo u cjelini: 

"Dok Fadil broji pare, Bisera jede hurme, narod umire!

Kad su nam zabranili pravo na rad, šutjeli smo. Kad su nam zabranili pravo na egzistenciju, šutjeli smo. Kad su nam zabranili pravo na život...

U ime svakog poštenog građanina koji živi od svoga rada, u ime svake mlade osobe koja razmišlja o odlasku dok gleda svoje roditelje kako se bore ostavljajući svoje zdravlje da bi se mi mogli školovati, u ime svakog penzionera, radnika, profesora, u ime svih nas: Nećemo da šutimo!

Lažne patriote, potpuno nesposobni i korumpirani funkcioneri, danas više nego ikada pokušavaju poniziti vlastiti narod. Dok naše porodice umiru zbog korumpiranog sistema oni se voze u skupocjenim autima, broje novac, nekretnine i ruše našu državu, dostojanstvo i pravo na normalan život. Vi, vaši botovi, vaša korupcija i nepotizam ste najveći neprijatelji Bosne i Hercegovine. Pravda je spora ali se desi".

(Ajdin Balićevac)

❗Dok Fadil broji pare, Bisera jede hurme, narod umire!❗ Kad su nam zabranili pravo na rad, šutjeli smo. Kad su nam...

Posted by Karton revolucija on Srijeda, 31. March 2021.
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.