2.4.2021. 9:07
1
KCUS: Broj novozaraženih i dalje trocifren, 25 osoba preminulo
Tokom noći na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 337 uzoraka na virus korona, od kojih je 140 pozitivnih na Covid-19 sa područja Kantona Sarajevo.

Od posljedica zaraze koronavirusom, od posljednjeg izvještaja, preminulo je 25 osoba.

Trenutno je na KCUS-u smješteno 487 teških covid bolesnika, u intenzivnoj njezi je smješten 51 bolesnik u izuzetno teškom zdravstvenom stanju.
Na infektivnoj klinici je smješteno 90 bolesnika, dok je na klinici Podhrastovi 108.

Borbu protiv nevidljivog neprijatelja, i dalje prvi na liniji, vode zdravstveni radnici ove ustanove koji u ovom trenutku imaju 197 uposlenika pozitivnih na koronavirus, 63 se nalazi u izlaciji zbog kontakta sa oboljelim. Na bolovanju su 462 uposlenika KCUS-a.

(Ajdin Balićevac)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.