2.4.2021. 9:45
0
Više od 80 migranata iz napuštenih objekata izmješteno u kamp "Lipa"
Pripadnici Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine izmjestili su 83 migranta koji su boravili u napuštenim i devastiranim objektima, u privremeno šatorsko naselje na lokalitetu Lipa kod Bihaća.

-Naši inspektori su izvršili kontrolu u šest napuštenih i devastiranih objekata u centru Bihaća, u kojima smo zatekli 83 migranta. Služba je te ljude izmjestila u privremeno šatorsko naselje 'Lipa', gdje je odmah napravljen i medicinski pregled, te im osiguran dostojanstven smještaj i životne neophodnosti - potvrdio je zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH Mirsad Buzar.

Kazao je da su prilikom provođenja ovih aktivnosti u nađenoj grupi migranata pronašli i tri maloljetnika bez pratnje, zbog čega su odmah uključili i nadležni Centar za socijalni rad Bihać, s ciljem određivanja staratelja i njihove zaštite.

Osobe smještene u privremenom šatorskom naselju na lokalitetu Lipa su nakon prolaska medicinske trijaže, smještene u prostor preventivne izolacije zbog mjera predostrožnosti i kontrole zdravstveno-epidemiološke situacije.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.