2.4.2021. 12:13
0
Mobilni telefoni i SIM kartice privremeno oduzeti od Skake, Hadžibajrića i tri gradska vijećnika
Općinski sud u Sarajevu izdao je naredbu za privremeno oduzimanje mobilnih telefona i SIM kartica gradonačelnika Abdulaha Skake, načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, te gradskih vijećnika Alema Loge i Samira Bejića (Narod i pravda) i Muamera Mekića iz SDP BiH koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Portparolka Općinskog suda u Sarajevu Amra Hodžić potvrdila je za Patriju da je predmet u fazi istrage te da u ovom momentu ne mogu davati više informacija. Portal Klix objavio je naredbu koju je potpisao sudija Dragan Vukajlović. 

Krivičnu prijavu protiv Skake i Hadžibajrića podnio je 24. marta Tužilaštvu KS Elmedin Konaković u kojoj ih je prijavio za trgovinu utjecajem, davanje nagrade ili drugih oblika koristi. 

Prijavu je podnio nakon fijaska sa glasanjem za predsjedavajućeg GV na sjednici 24. marta. Tada je bilo jasno da je Četvorka pukla, a Konaković je optužio Skaku i Hadžibajrića da su zvali vijećnike i utjecali na njih da se ne glasa za Jasmina Ademovića. Također nekoliko vijećnika među kojima su dva iz Starog Grada (jedan iz NES-a i drugi samostalni) kao i nekoliko vijećnika iz Novog Grada napustili su sjednicu i više nije bilo kvoruma za rad. 

Zbog cijele farse kandidat za gradonačelnika Bogić Bogićević povukao je svoju kandidaturu, a SDP BiH još nema prijedlog za mogućeg gradonačelnika. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.