3.4.2021. 20:50
0
Komšić: Nadam se će međunarodna zajednica osuditi Dodikove špekulacije o nezavisnosti RS
Dodik je istakao da ne vjeruje u budućnost postojanja BiH, te naglasio da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da se nada da če međunarodna zajednica osuditi posljednje špekulacije Milorada Dodika o nezavisnosti Republike Srpske.

Komšić je reagirao na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da treba ubrzati miran razlaz u BiH i da vjeruje da će brzo doći to vrijeme, te ocijenio da bi Republika Srpska kao nezavisna država sigurno imala bolji standard. 

Dodik je istakao da ne vjeruje u budućnost postojanja BiH, te naglasio da se u političkom smislu zalaže za miran razlaz BiH i etabliranje Republike Srpske kao nezavisne države.

- Poruke od strane gospodina Dodika o proglašenju nezavisnosti entiteta RS i formiranju paraentiteta takozvane Herceg Bosne, u suprotnosti su sa Dejtonskim sporazumom, te značajno narušavaju mir i stabilnost u regionu. Nadam se da će predstavnici međunarodne zajednice u BiH osuditi takve najave, koje bih ovom prilikom nazvao i špekulacijama i bespotrebnim dizanjem tenzija, iako nisam siguran da se samo radi o špekulacijama i dizanju tenzija - rekao je Komšić za Fenu.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.