6.4.2021. 11:40
0
Počelo okupljanje građana u Sarajevu uoči protesta “Borba za život”
Automobili su označeni zastavom BiH, ali i crveno-bijelim trakama. Protest pod nazivom “Borba za život” održat će se od 11:30 do 14 sati.
Grupa građana okupila se ispred Željeznićke stanice u Sarajevu odakle će vozilima i pješice u koloni krenuti prema zgrad Parlamenta Bosne i Hercegovine, a potom prema zgradi Vlade FBiH, prenosi N1.

Protest pod nazivom “Borba za život” održat će se od 11:30 do 14 sati, a građani će zatražiti ostavke Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH zbog, kako su naveli u zahtjevu, haosa u kojem vakog dana u prosjeku umre 50 bh. građana, te što su nadležni pokazali da nisu sposobni nositi se s pandemijom.

Na listi njihovih zahtjeva nalazi se i imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH, koja ima rok od 14 dana da izađe s jasnim i realnim planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije koronavirusa te hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.

Automobili su označeni zastavom BiH, ali i crveno-bijelim trakama.

Skup osiguravaju jake policijske snage MUP-a Kantona Sarajevo. Tokom protesta doći će do obustave saobraćaja na saobraćajnicama kojima se kolona bude kretala.


(Mirza Kadić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.