7.4.2021. 12:43
0
Preminuo još jedan doktor: Radiolog Rukib Mulalić imao je tešku kliničku sliku
Od posljedica infekcije koronavirusa jutros je u Tuzli preminuo poznati radiolog Rukib Mulalić. Zbog teške kliničke slike izazvane zarazom COVID-19 Mulalić je posljednjih dana bio hospitaliziran u covid bolnici UKC-a Tuzla.

Mulalić je uz vrhunske ljudske kvalitete važio za veoma iskusnog i stručnog radiologa. Rođen je 12.02.1955. godine u Lukavici, opština Gračanica BiH. Osnovnu a potom i Medicinsku školu završio je u Tuzli 1973. godine.

U JZU UKC Tuzla bio je zaposlen od 1973. godine gdje je na poslovima glavnog tehničara Poliklinike za radiologiju proveo nepunih dvadeset godina istovremeno obavljajući i stručne poslove u CT i angio dijagnostikama. Na Višoj radiološkoj školi diplomirao je 1981. godine u Sarajevu. U dva mandata obavljao je i poslove zamjenika glavne sestre JZU UKC Tuzla. Također, kao spoljni saradnik obavljao je poslove instruktora praktične nastave iz radiološke tehnike u Medicinskoj školi u Tuzli.

Bio je dugogodišnji mentor radiološkim i višim radiološkim tehničarima. Aktivno uključen u osnivanje Komore zdravstvenih radnika TK, i Komore diplomiranih inžinjera medicinske dijagnostike F BiH. Rukib Mulalić objavio je 15 stručnih radova, te bio stručni saradnik u dva magistarska rada, educirani je ocjenjivač za poslove kvaliteta cine filma u radiološkoj dijagnosti. Svoju profesionalnu djelatnost posljednjih godina Rukib Mulalić obavljao je u ZU Poliklinika Azabagić Tuzla na poslovima CT dijagnostike.

“Sa neizmjernom tugom u srcu obavještavamo da nas je napustio i otišao na bolji svijet nas Rukib Mulalić. U ime kolektiva Poliklinike Azabagić izražavamo iskreno saučešće porodici” – naveli su iz Poliklinike Azabagić, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.