8.4.2021. 11:55
1
SIPA izuzima dokumentaciju o 'malina respiratorima' iz KCUS-a, "Verlaba" i FUCZ-a!
Po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva KS, pripadnici SIPA izuzimaju dokumentaciju o respiratorima "Srebrene maline", prenosi Avaz.

Pretres se obavlja u kompaniji "Verlab", koja je radila verifikaciju respiratora, ali i na KCUS-u. U toku je pretres i Federalne uprave civilne zaštite  (FUCZ).

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za "Avaz" je potvrdila da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma ljekara sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi s korištenjem respiratora koje je nabavila "Srebrena malina".

Potvrđeno je za Avaz da je u toku izuzimanje dokumentacije iz "Verlaba", a odnosi se na verifikaciju respiratora.

Aktivnosti su pokrenute nakon pisma ljekara koja su se pojavila u javnosti, a u kojima se govori o katastrofalnom stanju na KCUS-u i navoda da se respiratori „Srebrene maline“ ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata.

Prije nekoliko dana na KCUS-u su bili državni i kantonalni tužioci, ali i inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). 

Kako javlja Avaz, inspektori SIPA-e iznijeli su brojnu dokumentaciju i kompjutersku opremu iz labaratorije "Verlab", koja je radila verifikaciju.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.