9.4.2021. 19:23
0
Sadović s ambasadorom Države Palestine u BiH Namoorom
Vršilac dužnosti sekretara Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bakir Sadović primio je danas, 9. aprila, u posjetu ambasadora Države Palestine u BiH Rezeqa Namooru.

Sagovornici su ocijenili bilateralne odnose kao prijateljske, istakli opredijeljenost ka daljem unapređenju odnosa, posebno naglašavajući mogućnosti unapređenja ekonomske saradnje. Istaknuta je važnost zaključenja bilateralnih sporazuma, koji predstavljaju uslov za dalje unapređenje saradnje dvije zemlje.

Razmijenjena su mišljenja o aktuelnim temama, s fokusom na trenutnu pandemiju koronavirusa COVID-19, te posljedicama izazvanim u obje države. Tim povodom razgovarano je i o aktuelnim programima vakcinacije stanovništva.

V.d. sekretara Sadović je iskoristio priliku da čestita ambasadoru Namoori, doajenu diplomatskog kora OIC zemalja u Bosni i Hercegovini, predstojeći mubarek mjesec Ramazan, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(Fena)

BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.