10.4.2021. 13:05
0
Sattler odgovorio Magazinoviću: Izmjene Izbornog zakona uz učešće opozicije i CIK-a
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović (SDP BiH) predložio je principe prema kojima se trebaju voditi pregovori o izmjeni Izbornog zakona BiH te uputio pitanje šefu Delegacije EU u BiH Johannu Sattleru da li ih podržava.

“Poštovani Johann Sattler, da li ovo podržavate? Vjerujem da podržavate jer nas upravo vi svih ovih godina učite da budemo transparentni, da odlučivanje vratimo u institucije, da su slobodni mediji i jako civilno društvo temelj demokratskog društva, kao i fer i pošteni izbori”, napisao je Magazinović u tvitu.

U nastavku je predložio četiri principa prema kojima se ovi pregovori trebaju voditi:

1. U pregovorima će učestvovati sve parlamentarne političke stranke na nivou BiH.

2. Proces pregovora će se odvijati transparentno na način da mediji, javnost i nevladine organizacije mogu ostvariti puni uvid.

3. Sve aktivnosti u vezi sa pregovorima će se odvijati u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

4. Rezultat pregovora će biti implementacija presuda i obezbijeđen transparentan, fer i pošten izborni proces uz korištenje modernih tehnologija.

Sattler mu je ubrzo odgovorio navodeći da proces izmjena Izbornog zakona mora biti transparentan i uz učešće i stranaka opozicije i Centralne izborne komisije. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.