10.4.2021. 21:06
4
"SDA bi ovdje svoju i rahmetli majku prodala da ostane na vlasti. Ta dvojica su kupljena, zato ih zovem 'papcima'"
Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, govorio je za Dnevni Avaz, a prokomentarisao je svoje nekadašnje stranačke kolege, odnosno predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića.

Piše: H. Ahbabović

On je prvo govorio o nabavci respiratora u BiH.

- Kao što znate, ja sam jedan od prvih u ovoj državi koji je reagirao. Čak sam i, u vezi s ovom pandemijom, Fadila Novalića proglasio nepoželjnom osobom u ovom gradu zbog tih marifetluka koje rade. Građani se ne bi pobunili da su nabavljeni respiratori koji će nam koristiti i da su kupljeni po prilično normalnoj cijeni. Nabavljeno je nešto što nam ne treba, i to po deset puta većoj cijeni. Drugo, sada uključuju te respiratore, iako ja nisam stručnjak za to, imam osjećaj da, a takav se dojam i medijski stječe, ih namjerno uključuju da bi to bilo opravdanje u ovom sudskom procesu - rekao je prvi čovjek Zenice za Avaz.

Potom se osvrnuo na svog nekadašnjeg šefa u stranci. 

- Nema nikakve dileme, ja nisam kućni prijatelj tih ljudi, iako ih oboje jako dugo vremena poznajem. Jedno je sigurno - gospodin Izetbegović svojom politikom dovodi do toga da, iz dana u dan, sve više gubimo državu i on treba otići. Gospođa Izetbegović isto tako, ovim postupcima je dovoljno učinila i, prema mom mišljenju, ona bi se trebala skloniti s te pozicije. Sada se građani, pogotovo u ovoj pandemiji, osjećaju nesigurno. Moj im je savjet, kao iskusnog čovjeka, da i jedno i drugo odu s političke scene. I za gospođu Izetbegović govorim, zato što je involvirana u politiku 100 posto - rekao je Kasumović.

Govorio je i o smjeni Vlade ZDK.

- Najviše koče „papci“. Trenutno je 18:17. Skupština ZDK ima 35 zastupnika, 17 je ljudi koji su oko mene okupljeni i 18 oko SDA. Šta je suština. SDA bi ovdje svoju i rahmetli majku prodala da ostane na vlasti. Drže vlast, a ništa se ne pitaju. Jednom čovjeku, koji ima dva zastupnika, dali su tri ministarstva, sve živo, samo da ostanu na vlasti i zato nam država propada. Ta dvojica su kupljena, zato ih i zovem „papcima“ - rekao je Kasumović.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.