12.4.2021. 8:17
0
Preminuo prim. dr. Ahmed Alečković: Dragi Leća, neka ti je laka zemlja bosanska
Prim.dr. Ahmed Alečković preminuo je u petak 9. apila u Tuzli, u 70. godini života.

Kao dugogodišnji šef ORL odjela, svoj život posvetio je razvoju i unapređenju, Klinike za bolesti uha, grla i nosa, JZU UKC Tuzla. 

"Nažalost, na bolji svijet je preselio prim.dr. Ahmed Alečković. Tužni smo zbog odlaska našeg prijatelja i ponosni što smo ga poznavali i sarađivali sa njim. Bio je personifikacija stručnosti, čovjek koji je mnogim pacijentima promjenio život na bolje. I kao što kaže veliki francuski pisac i političar Andre Malraux: “Kad hrastove obaraju, šume ječe”, tako je i smrt našeg primarijusa, potresla sve one koji su ga poznavali. A njih je veoma mnogo. Dragi Leća, neka ti je laka zemlja bosanska a porodici iskreno saučešće", ovim riječima se od primarijusa Alečkovića oprostio doc.dr.sc. Almir Salkić specijalista otorinolaringologije.

Ispraćaj će se obaviti u danas, 12. aprila ispred Komemorativnog centra Tuzla od 12 do 12.30 sati. Dženaza će se klanjati poslije podne namaza ispred Džindijske džamije, a ukop će biti obavljen na Gradskom groblju Trnovac, Grad Tuzla.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.