12.4.2021. 8:26
0
U Covid odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji 153 pacijenta
U protekla 24 sata u Covid trijažnoj ambulanti Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ su opservirana 52 pacijenta i pruženo je 156 usluga. Na bolničko liječenje je primljeno 12 pacijenata, a 17 je otpušteno kući.

Jutrošnji broj hospitaliziranih u Covid odjelu ove zdravstvene ustanove iznosi 153, od kojih je 11 na postintenzivnoj njezi, 12 je u intenzivnoj, 2 pacijenta su na respiratoru i 5 je na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Nažalost, prethodnog dana dva pacijenta su preminula od posljedica koronavirusa.

Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je bilo ukupno 876 pregleda i 5305 pruženih usluga. Pored ostalog je urađeno 6 operacija i 2 poroda.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.