14.4.2021. 10:22
0
Umro je čovjek koji je bez naknade sahranio 4650 ljudi, a kada se prestao baviti pogrebima vjenčavao je mladence
Jučer je preminuo Frano Kovač Barić u 85. godini, čovjek velikog srca koji je uvijek pomagao ljudima u nevolji.

Vodio je i organizovao sahrane u Hercegovini, a kada je prestao sa tim, ljudi su ga zvali da im predvodi vjenčanja. I činio je to, kako piše "Večernji list" od Posušja, preko Splita i sve do Zagreba.

O njemu je snimljen i dokumentarni film "Počivali u miru".


Frano će biti sahranjen danas na groblju Ričina u Posušju u 17:00 sati. Od njega se putem društvenih mreža opraštaju brojni prijatelji, kolege, saradnici, a oglasili su se i iz Općine Posušje.

-Posušanin koji je veliki dio svoga života posvetio zajednici u kojoj je živio. Gotovo 50 godina pomagao je brojnim posuškim obiteljima u najtežim trenucima, organizirajući pogrebe. Za taj posao nikada nije uzimao naknadu.

Kako je prije nekoliko godina rekao novinaru jednog dnevnog lista mnogi su ga pozivali i on se odazivao gdje god je mogao stići. U njegovoj knjizi bilo je upisano 4650 pogreba. O njemu je i snimljen dokumentarni film naziva 'Počivali u miru Božjem'.

Zbog svoga nesebičnog, možemo reći humanitarnog rada, Općina Posušje mu je 2018. godine dodjelila javno priznanje Zahvalnicu općine Posušje, upravo da njegovo ime ostane trajno upisano i priznato kao ime maloga, običnoga čovjeka koji je nesebično pomagao ljudima u teškim trenucima, naveli su iz Općine.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.