14.4.2021. 15:56
0
Moja adresa Srebrenica: Da li je Kojović za to da sve odluke o životima Bošnjaka donose isključivo negatori genocida?
Inicijativa „Moja adresa: Srebrenica“ primila je k znanju informaciju iz Sarajeva da Naša stranka neće podržati koaliciju u Općinskom vijeću Srebrenica.

- S obzirom na to protivljenje, ne možemo a da ne pitamo predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića da li je za to da Bošnjaci i probosanske stranke prestanu biti politički faktor u Srebrenici i da nemaju nikakav utjecaj i nijednu poziciju u institucijama vlasti, te da sve odluke koje se odnose na naše živote i budućnost donose isključivo predstavnici politika koje negiraju genocid? - navodi se u saopćenju.

Neulazak u vlast značilo bi upravo to, ističu, te kažu da ih zanimaju motivi protivljenja i uskraćivanja podrške Predraga Kojovića i ostatka rukovodstva Naše stranke iz Sarajeva.

- Mnogo je lakše formirati vlast bez negatora genocida u Sarajevu i držati lekcije o principijelnosti nego što je to slučaj u Srebrenici - ističu.

Maglašavaju da formiranje vlasti sa SNSD-om nije pitanje njihovog izbora već jedina mogućnost koja je preostala nakon odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

- To je odluka koju smo donijeli mi u Srebrenici, a ne centrale stranaka ili bilo ko iz Sarajeva - stoji u saopćenju.

Smatraju da stav Predraga Kojovića o neprihvatljivosti formiranja vlasti sa negatorima genocida, što su u suštini sve stranke sa srpskim etničkim predznakom, znači da Naša stranka nikada neće učestvovati u formiranju vlasti i na nivou države Bosne i Hercegovine.

- Uskraćivati to pravo nama, preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici, a formirati vlast sa istim tim strankama na drugim nivoima vlasti bilo bi vrlo neprincipijelno i licemjerno, te stoga vjerujemo da će Kojović i Naša stranka ostati dosljedni stavovima koje danas pokušavaju nametnuti nama - saopćila je "Moja adresa Srebrenica".

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.