14.4.2021. 21:32
0
Imamo čak 11.000 službenih automobila: Vlast u BiH lakše nabavlja automobile od vakcina
Prema podacima Agencije za praćenje tendera Briefing tokom prva dva mjeseca ove godine institucije od općinskog do državnog nivoa su raspisale 25 tendera za nabavku novih automobile. Za njihovu nabavku će se utrošiti million maraka. Novcem građana BiH u pandemiji se razbacuju čak i male općine poput Istočnog Starog Grada gdje se nabavlja automobil za 60.000 maraka.

Načelnik općine o tome ne želi pričati, a ubijeđen je da mu građani neće zamjeriti. U to je ubjeđen i načelnik općine Prozor – Rama Jozo Ivančević o čemu je Patria već pisala. Automobil za njegove potrebe će koštati oko 130.000 maraka. Njemu to nije mnogo jer je kako je Patriji izjavio privatno vozio skuplje automobile.

Automobil nabavlja i jedna od najmanjih općina u BiH Istočni Drvar.

-    To je jedna od najmanjih opština u BiH, koja prema posljednjem popisu ima oko 80 stanovnika. I vrijednost tendera za nabavku službenog vozila je 45.000 KM“, istakao je Tarik Džaferović, direktor Agencije za praćenje tendera "Briefing".

U ovoj općini je loš telefonski signal, a i velike obaveze pa načelnica ne stiže dati komentar. U općini Ribnik su bili otvoreniji za medije. Načelnik Nebojša Karać iz SNSD-a nabavku vozila vrijednog 47.000 maraka Pravda nedostatkom službenih automobile.

Mi imamo samo jedno službeno vozilo Škodu Fabiju koja je prešla već 300.000 kilometara. Imamo još jednu Škodu za sve ove ustanove u opštini, izjavio je Karać.

Predsjedništvo BiH planira nabaviti službeni automobil od 50 hiljada maraka bez PDV-a.  Parlament Federacije BiH – službeno vozilo od čak 60.000KM bez PDV-a za Predstavnički dom. Turistička zajednica KS, dva vozila, putničko i kombi vozilo vrijednosti 102.500,00 KM bez PDV-a.

Prošle godine u BiH predstavnici vlasti su kupili 150 automobila. U BiH je evidentirano ukupno oko 11.000 službenih automobila.Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić jedna je od rijetkih koja se odriče luksuza i nakon preuzimanja dužnosti odlučila je prodati službeni automobil.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.