15.4.2021. 11:31
1
Sve ostaje isto: Vlada FBIH odbila pomjeriti zabranu kretanja na 23 sata
Vlada Federacije BiH ipak nije prihvatila prijedlog kantona o skraćivanju trajanja policijskog sata od 23 do 5 sati ujutro. Dakle, sve ostaje kao i do sada - od 21 do 5 ujutro. Potvrđeno je ovo za iz Vlade FBiH, a sjednica još traje.

Podsjećamo, Vlada KS, tačnije ministar Haris Vranić tražio je da se pomjeri početak policijskog sata na 23 časa. No, to nije podržao Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva FBiH, a danas ni Vlada FBiH, koja je mogla uvažiti zahtjev KS ili, pak, potvrditi odluku Kriznog štaba, što je i učinila.

Inače, zabrana kretanja os od 21:00 do 5:00 je na snazi od 24. marta na prostoru cijelog entiteta, usljed trećeg vala korone, a u ranijem periodu trajao je od 23:00 do 5:00.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.