15.4.2021. 15:13
0
Fajon: Ideje o prekrajanju granica su vrlo opasne
“Osjetila sam potrebu da javnosti predstavim svoje stavove. Uloga Slovenije je takva da se zalažemo za širenje zapadnog Balkana, nikako ne rastavljanje".
Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon danas se obratila medijima povodom posljednjih informacija o tzv. "non paperu" o prekrajanju granica i "mirnom razlazu" u BiH.

“Medije su preplavile informacije o prekrajanju granica i perspektivi zapadnog Balkana koje su zabrinjavajuće. U času kada se treba promovisati politika zajedništva, vrlo su opasne izjave o dijeljenju”, kazala je Fajon, prenosi N1.

“Osjetila sam potrebu da javnosti predstavim svoje stavove. Uloga Slovenije je takva da se zalažemo za širenje zapadnog Balkana, nikako ne rastavljanje“.

Fajon je kazala da su izjave kao ove vrlo opasne, posebno kada je riječ o BiH.

“Ideja o prekrajanju granica u BiH koja je platila visoku cijenu je opasna. Dejtonskim sporazumom je završen svaki vojni konflikt i svaki problem se treba riješiti dijalogom“.

“Izjave o disoluciji su proizvod vrlo vrlo opasne politike. Nužno je da se predsjednik Vlade oglasi o ovim izjavama i idejama u trenutku kada Slovenija preuzima predsjedanje Evropskom Unijom”, dodala je Fajon.

“Moramo se zajednički dogovarati i rješavati probleme, nikako ne govoriti o razdvajanju”, poručila je.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.