15.4.2021. 15:34
0
Načelnik Hadžibajrić najavio nastavak olakšica za privrednike
Naveo je da su do kraja marta zakupnine za poslovne prostore bile umanjene za 30 posto, te da tu olakšicu planiraju produžiti za još tri mjeseca jer su svjesni da je situacija još teža.
Nijedan zakupac javne površine u općini Stari Grad neće morati platiti naknadu za period u kojem im je odlukom Vlade KS bio zabranjen rad - najavio je ovo općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić s ciljem nastavka pomoći privrednicima u toj općini.

Preračunato u novac, ova podrška privrednicima iznosi više od 18.000 KM jer upravo za taj iznos umanjit će se priliv sredstava u općinski budžet ovog mjeseca. Osim toga, Hadžibajrić je najavio i da će privrednicima ostati umanjene cijene zakupnina za poslovne prostore i naredna tri mjeseca.

Kako je kazao, već na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad, najavljenoj za kraj ovog mjeseca, iznijet će prijedlog da se korisnici javnih površina oslobode naplate za 23 dana koja nisu radili, te da se umanjenje zakupnina za poslovne prostore za 30 posto nastavi i u periodu od 1. aprila do 30. juna ove godine.

 - Općina Stari Grad, dok sam ja na njenom čelu, neće dozvoliti da privrednici sami nose teret pandemije. Već smo ukidali i umanjivali zakupnine za poslovne prostore, sada ćemo osoboditi naknada zakupce javnih površina za period kada nisu radili jer smatram da je jedino tako pošteno - izjavio je Hadžibajrić.

Naveo je da su do kraja marta zakupnine za poslovne prostore bile umanjene za 30 posto, te da tu olakšicu planiraju produžiti za još tri mjeseca jer su svjesni da je situacija još teža.

 - Ne želim spašavati budžet, nego građane i privredu. Svi ostali projekti mogu sačekati, sada je važno pomoći socijalno ugrožene i opstanak privrednika i očekujem podršku Općinskog vijeća u tome - poručio je Hadžibajrić, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.