15.4.2021. 21:56
0
I HDZ "trlja ruke" oko skandala zbog "non-papera" koji zagovara podjelu BiH: Došao je u pravo vrijeme!
Saborska zastupnica Zdravka Bušić (HDZ) izjavila je u četvrtak kako je "non-paper", neslužbeni diplomatski dokument o BiH koji je nedavno predstavio hrvatski ministar vanjskih poslova, "došao u pravo vrijeme", prenosi portal Vijesti.ba.

- Došao je u pravo vrijeme jer se nadovezuje na najnoviju inicijativu šefa Delegacije EU u Sarajevu Johanna Sattlera i američkog veleposlanika Erica Nelsona, s ciljem da se još jednom potakne političke aktere u BiH na kompromis oko reforme Ustava i izbornog zakona te potom niza reformskih poteza na tragu 14 prioriteta koje je za BiH krajem 2019. utvrdila EU, rekla je Bušić.

Navela je kako u BiH nisu zabilježene neke supstantivne kritike tog dokumenta, ali ima niz politikantski motiviranih negativnih komentara bošnjačkih medija.

- Sarajevski mediji uglavnom su prenijeli kako se, tobože, radi o potezu punom paternalizma i prikrivenog imperijalizma koji pokazuje neiskrenu dobronamjernost službenog Zagreba, rekla je Bušić u slobodnom saborskom govoru i navela "činjenicu" koja govori da je u bošnjačkim političkim krugovima porasla nervoza objavom non-papera.

- Njihovi su mediji oštri napali Sattlera nakon što je inicijativu šest članica Europske unije na čelu s Hrvatskom javno ocijenio kao pozitivnu i kao najavu većeg angažmana Unije u jugoistočnoj Europi, kazala je Bušić, prenosi portal Vijesti.ba.

(H. Ahbabović)

HDZBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.