16.4.2021. 9:03
0
Sindikat SIPA-e: Predstavnike vlasti ne zanimaju samoubistva policijskih službenika
Sindikat Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) reagirao je na sinoćnji slučaj koji se dogodio sa jednim policijskim službenikom Granične policije BiH kada je skočio s mosta u rijeku Savu, a intervencijom kolega izbjegnuta je tragedija. Iz Sindikata navode ih ovakav događaj nije iznenadio.

"Sindikat unazad nekoliko godina ukazuje na problem nepostojanja obaveznih sistematskih pregleda policijskih službenika i potrebu za donošenjem novog Zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine na što nadležni predstavnici vlasti uopće ne reaguju. Jučerašnji događaj, na sreću i zbog brzog i prisebnog djelovanja kolega iz Srbije nije završio tragično poput događaja iz januara 2020. godine kada je službenik SIPA-e izvršio samoubistvo službenim pištoljem, međutim taj događaj kao i ovaj juče već danas je za mnoge a pogotovo za predstavnike vlasti zaboravljen i nisu mu pridali ni najmanji značaj.

S tim u vezi, apelujemo na ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmu Cikotića, predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltiju i sve ostale predstavnike vlasti da zahtjeve Sindikata u pogledu hitnog donošenja novog Zakona o policijskim službenicima kojim bi između ostalog bili definirani i obavezni ljekarski pregledi shvate ozbiljno i pristupe njegovoj izradi i usvajanju kako bi se prevenirali i izbjegli ovakvi i možda čak i tragičniji događaji", stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata SIPA-e Edin Kahrimanović. 


(Patria)

SIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.