16.4.2021. 13:56
0
Početkom sljedeće godine raspisivanje tendera za gradnju pruge Ilidža - Hrasnica
Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur kazao je da će do kraja ove godine biti završeni administrativni poslovi u vezi gradnje tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica, nakon čega slijedi raspisivanja tendera za izvođače.

Muzur je na pres-konferenciji o 100 dana od preuzimanja mandata istakao da je Ilidža i sada veliko gradilište, te da su započeli mnoge projekte, među kojima su radovi na Sarajevskoj obilaznici, rekonstrukcija vrtića Lužani" koji je godinama bio neiskorišten i u ruševnom stanju, zatim rekonstrukcije Hrasničke ceste, isključne trake sa ceste Zapadni prilaz gradu u naselju Osjek, regionalnog puta 1952 Butila - Osik, kružnog toka na spoju ulica M17-Ibrahima Ljubovića-Bosanskih gazija, ratnog puta prema Igmanu te Ulice Stojčevac.

Iskazao je spremnost Općine Ilidža za saradnju, sistemsko uspostavljanje i poduzimanje aktivnosti koje će biti usmjerene na prevenciju i borbu protiv korupcije te povećanje transparentnosti u radu Općine Ilidža u saradnji s Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.

Naglasio je da je Inspekcija Općine Ilidža dostavila Službi za prostorno uređenje spisak od 109 problematičnih rješenja za građenje ili urbanističkih dozvola koje su imale razlog za ništavnost. Naglasio je da ih je još deset ostalo za rješavanje.

Također je napomenuo i problem u vezi s nelegalnim zapošljavanjem u toj općini ističući da je odmah nakon doskaka poništio četiri konkursa.

- Čak 34 zaposlenika s mjesta namještenika, bez provođenja procedura su unaprijeđena u državne službenike ili čak šefove - pojasnio je Muzur.

Među konkretnim projektima, navedena je izgradnju osnovne škole na Stupu, žičara Hrasnica-Igman, izgradnja tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica te mnogi drugi. 

Podsjetio je da budžet općine iznosi 39.100.000 KM te da se sastoji od tekućih prihoda planiranih u iznosu od 26.007.322 KM i prenesenih sredstava u iznosu od 13.092.677 KM.

Muzur je zaključio da su brojni problemi s kojima se suočio, ekonomski ili migrantski te da sa timom ljudi radi na rješavanju problema.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.