16.4.2021. 17:30
0
Zbog propalih vakcina pod istragom rukovodstvo Doma zdravlja u Prijedoru
Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru otvorilo je istragu protiv Slobodana Javora, direktora Doma zdravlja u Prijedoru i Milice Otković, načelnice HES-a.

Kako je rekao glavni tužilac Mladen Mitrović. Postoje osnovi sumnje da su Javor i Otković učinili propuste u nadzoru i čuvanju vakcina.

Terete se za nesavjestan rad u službi i nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme pandemije.

Policija RS je ranije ušla u ustanovu. Snimila je stanje i izuzela dokumentaciju. Sve po nalogu OJT Prijedor gdje je propalo 1.360 doza Sputnjik V vakcine za revakcinaciju starijih od 65 godina. A sve zbog, navodno, nestanka električne energije i narušavanja hladnog lanca.

Podsjećamo, ostavku je ponudio, ali ne i podnio, direktor ustanove Slobodan Javor. Sve se dešava nakon što su krim inspektori po nalogu Okružnog javnog tužilaštva obavili uviđaj u ustanovi. Uz nuđenje ostavke iz moralnih razloga Javor je iznio i šokantne podatke. Prekida hladnog lanca bilo je i ranije, a postoje sumnje i na diverziju.

“Ovo nije prvi put da u Domu zdravlja Prijedor dolazi do prekida hladnog lanca vakcine. Ovo se desilo prije godinu dana kada je tadašnja skupštinska većina na čelu sa SNSD smijenila tadašnjeg direktora DZ koji je kadar DNS. Tada je skupštinska većina na prijedlog SNSD imenovala novog direktora. Želim naglasiti da je tadašnji direktor ispred SNSD koji je postavljen i kada je preuzeo dužnost otprilike prošlo je par sedmica, kada se desila ista, ili slična situacija”, kaže Javor.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.