16.4.2021. 21:11
2
MUP RS-a saslušava građane manjeg entiteta, žele da saznaju ko stoji iza protesta ugostitelja
Policijska uprava Banjaluka podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv odgovornih lica za javni skup, odnosno proteste ugostitelja, održane 5. aprila ove godine u Banjaluci, zbog počinjenog krivičnog djela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

Zbog istog krivičnog djela, MUP Srpske je pozvao na saslušanje i građane koji su došli da podrže ugostitelje. 

Miroslav Ševo je na protest ugostitelja došao kao obični građanin da podrži ugostitelje, frizere i sve one koji su se 5. aprila borili za svoja prava na rad na ulici. Zbog toga je usmeno pozvan na razgovor u banjalučku policijsku upravu. 

"Pozvali su nas u svojstvu svjedoka da okrivimo nekoga ko je organizator ne mogu da shvate da se narod skuplja spontano da nema potrebe da neko nešto organizuje da narod osjeća pritisak i želi da se bori protiv toga i da postoje ljudi koji hodaju ulicom nepovijene glave i slijepo slušaju naredbe da postoje oni koji razmišljaju svojom glavom i hodaju uspravno čistog obraza. Dok neki kafići poput kafića ćerke rade ne poštujući mjere drugi moraju da to maksimalno ispoštuju iako im je to jedini prihod za život”, kaže Miroslav Ševo.

Na saslušanju je bio i Radovan Đurić. Kaže da za svojih 66 godina nikada nije bio pozvan na bilo kakav razgovor u policiju i da je razočaran jer smatra da nije počinio nijedno krivično djelo.

 “Pitali su me da li me neko zvao na proteste rekao sam nije niko zvao obavio razgovor potpisao sam šta su htjeli. Mene nije zvao Draško Stanivuković niko me nije zvao ja sam svaki dan u gradu i taj dan sam bio i taj dan sam došao na proteste. Rekao sam im da ovaj sistem je prljav toliko dok Dodikovi mnogi leže u parama moje dijete leži metar i po pod zemljom a oni leže u parama neka ih je sram sviju”, kaže Radovan Đurić.

Zbog prisustva na protestima, kao svjedok u MUP Srpske na saslušanje pozvan je i Sanjin Ćetojević iz Laktaša. Kaže da je ovakvo ponašanje MUP-a i nadležnih dokaz da demokratije u Republici Srpskoj nema.

 “Mislim da MUP vrši politizaciju ovog skupa i da je cilj toga da se gradonačelnik Draško Stanivuković označi kao organizator protesta što svakako nije. Očigledno da se vrši pritisak na političke neistomišljenike demokratija u takvim okolnostima nije moguća”, ističe Sanjin Ćetojević, odbornik u skupštini opštine Laktaši (SDS).

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije su se oglasili saopštenjem da su podnijeli izvještaj protiv odgovornih lica zbog organizovanja protesta ugostitelja ali i da neće biti izuzetaka. To znači da će i prema ostalim učesnicima skupa biti preduzete mjere zbog kršenja trenutnih epidemioloških mjera odnosno nepoštovanja fizičkog rastojanja od 2 metra i nenošenja zaštitne maske. 

(Patria)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.