20.4.2021. 14:11
6
"Ako bude rata, spreman sam stati ispred ljudi, radije bih umro, nego dozvolio genocidašima da zavladaju dijelom BiH"
U intervju koji je dao za O Kanal, lider SDA stranke govorio je o aktuelnim temama u BiH i regionu, poput nenabavke vakcina, slovenačkog non papera i odnosima BiH sa susjednim zemljama.

Izetbegović ne može reći kako neće biti rata.

- Mome ocu su prebacivali kada je kazao "mirno spavajte, neće biti rata". Onda je bilo rata. Ja to izgovoriti neću. Jer ne ovisi to samo niti od Alije niti od Bakira, navodi Izetbegović.

Dodaje, spreman je stati ispred ljudi ukoliko rata bude.

- Apsolutno. Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas za ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti, poručio je Izetbegović.




(Admir Oručević)

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.