21.4.2021. 10:40
0
Iftarski paketi Kralja Selmana uručeni najugroženijim grupama u BiH
Jučer je u prostorijama Kulturnog centra Kralj Fahd održana svečanost povodom donacije iftarskih paketa Kraljevine Saudijske Arabije, kao znak solidarnosti i jačanja bratskih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom.

,,Riječ je o svečanosti uručenja 3000 prehrambenih paketa koji će biti uručeni socijalnim kategorijama u BiH. Pakete će dalje uputiti humanitarne organizacije kao što su: Ured za društvenu brigu Islamske zajednice, Centar za socijalni rad ,,Novi Grad'', Kruh Svetog Ante, Udruženje Dobrotvor i drugi, kojima ćemo u toku narednih dana proslijediti ove pakete. Radi se o velikom projektu Kraljevine Saudijske Arabije u vrijednosti od 195 000KM.'' rekao je u izjavi za medije prof. Fikret Mehović, koordinator za odnose s javnošću KC Kralj Fahd.

Ovo nije prvi put da Kraljevina Saudijska Arabija izlazi u susret najugroženijim grupama u BiH. Svakog mjeseca Ramazana, ali i mimo toga, stigne pomoć u vidu prehrambenih paketa najugroženijim grupama u BiH i to je praksa koju Kraljevina SA primjenjuje već dugi niz godina, u cilju podrške i pomoći narodu u BiH. 

Na svečanosti su, između ostalih, prisustvovali Ministrica za rad i socijalnu politiku KS, gđa. Ivana Prvulović, direktor i zamjenik direktora KC Kralj Fahd i Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osama Al-Ahmadi. 

Ambasador je lično uručio 15 paketa najugroženijim licima iz naše neposredne okoline.

,,S obzirom da je pandemija koronavirusa još više produbila stanje onih koji su u potrebi, oni koji su najviše ugroženi, svaka vrsta pomoći će im dobro doći. Za one koji su sada, povratnici, koji nemaju stalni posao, bilo kakava vrsta humanitarne pomoći je neophodna. Na taj način ćemo im poslati poruku da nisu sami i da neko misli na njih.'' izjavio je za portal Source.ba šef Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, gospodin Ibrahim ef. Melanović.

Sveti mjesec Ramazan je doba kada se svako dobro dijelo duplo vrijednuje i tako treba iskoristiti priliku, pružiti pomoć onima kojima je ona najpotrebnija jer naše malo nekom znači mnogo.


Novinar: Semra Šantić

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.