21.4.2021. 15:46
0
Vlada FBiH pomjera ili produžava zabranu kretanja?
Vlada FBiH sutra će održati sjednicu na kojoj će razmatrati i epidemiološku situaciju u FBiH i prijedlog produženja mjera koje je uputio Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva za narednih sedam dana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije u FBiH. Posljednje mjere donesene su 15. aprila sa rokom primjene od sedam dana.

Iz Kriznog štaba FBiH su naveli da se i dalje nisu stekli uslovi za popuštanje mjera što znači da ostaje zabrana kretanja od 21 do 05 sata. Epidemiološka situacija usloženjena je u nekoliko kantona gdje se posljednjih dana bilježi veći broj zaraženih. 

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva poziva kantone na striktno vršenje nadzora nad provođenjem mjera, te uvođenje dodatnih mjera u kantonima u kojima je pogoršana higijensko-epidemiološka situacija.

Prijedlog mjera će biti dostavljen Vladi Federacije BiH na usvajanje s obzirom da je Krizni štab predlaže, a Vlada FBiH usvaja mjere. 

Iako je kantonima omogućeno uvođenje restriktivnijih mjera a ne liberalnijih u odnosu na donesene mjere u FBiH u Zapadnohercegovačkom kantonu odlučili su pomjeriti zabranu kretanja od 23 sata i dozvoliti skupove od 50 ljudi iako je na snazi zabrana od 20 maksimalno i u otvorenom i u zatvorenom prostoru. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.