23.4.2021. 14:15
0
Pronađeno osam migrantskih porodica u devastiranom objektu
Svi migranti su zbrinuti, uz neophodnu medicinsku zaštitu, te im je u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja virusa COVID 19, obezbjeđen odgovarajući smještaj.
Provodeći pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca na području USK, Inspektori Službe za poslove sa strancima, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko sanskog kantona su pronašli ukupno 32 migranta u napuštenoj devastiranoj kući u naselju Stari Grad, u Velikoj Kladuši . 

Obzirom da su navedena lica nelegalno boravila u napuštenom objektu, Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Međunarodnom organizaciojom za migracije (IOM)  koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmiještanju sa navedenog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremeni prihvatni centar  Sedra koji je predviđen za smještaj ranjivih kategorija migranata. 

Naime, riječ je o osam migrantskih porodica sa ukupno 15 malodobne djece. Svi migranti su zbrinuti,  uz  neophodnu  medicinsku zaštitu,  te im je u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja virusa COVID 19, obezbjeđen odgovarajući smještaj. 

Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.