23.4.2021. 22:13
0
Trojka najavljuje ujedinjenje opozicije u cijeloj BiH: Ko će odgovarati jurišnicima SDA ako im ne odgovara čovjek koji ponosno kaže da je Srbin i Bosanac
Predstavnici trojke (NIP, SDP BiH, Naša stranka) večeras su potvrdili da se vode razgovori sa opozicijom iz RS-a o zajedničkom nastupu na narednim izborima. Tvrde da iza toga ne stoje stranci, već da je riječ o potrebi da se gradi bolja BiH. Iz RS-a postoji interes SDS-a, PDP-a, DNS-a, a za sada partner iz Hrvatskog naroda je Hrvatska stranka.

- Očigledno su Milorad Dodik i Bakir Izetbegović upali u zamku da su sami sebe označili kao remetilački faktor. Usudio bi se reći da je ovo istorijski trenutak da se desi saradnja sa strankama iz RS-a jer su Dodik i Izetbegović pretjerali, rekao je Elmedin Konaković, predsjednik NIP-a.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović najavio je za narednu sedmicu konkretan sastanak sa strankama iz RS-a. Priznaje da je jedan od problema jer postoji dosta nepovjerenja uzrokovanog činjenicom da se ne poznaju dovoljno.

- Znamo da se nećemo dogovoriti oko teških tema kao što je genocid, ali sigurno je da možemo imati dogovor oko borbe protiv korupcije, rekao je Konaković.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je govorio o napadima na potpredsjednika Vojina Mijatovića, ali i napad bivšeg reisa Mustafe ef. Cerića na njega lično jer je branio Mijatovića.

- Ko će odgovarati jurišnicima SDA ako im ne odgovara čovjek koji ponosno kaže da je Srbin i Bosanac. Nedavno su napali Igora Stojanovića i pitamo se ko je sljedeći i da li će biti fizičkih napada. Odgovoriću Ceriću privatno, rekao je Nikšić.

Iz trojke su demantovali da rade bilo šta negativno prema Bošnjacima. Prema njihovim riječima protiv Bošnjaka rade jedino lopovi.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.