24.4.2021. 8:30
0
Efendić neće biti jedini načelnik iz SDA koji prelazi u S BiH?
Načelnici Trnova i Olova, Ibro Berilo i Đemal Memagić, kako nezvanično saznajemo, mogli bi krenuti stopama Semira Efendića i iz SDA preći u Stranku za BiH.

To bi značilo da će SDA u samo nekoliko dana izgubiti svoja dva načelnika u Kantonu Sarajevo i sa pet osvojenih spasti na tri - u Vogošći, Ilijašu i Hadžićima, kao i gubitak načelničke pozicije u Zeničko-dobojskom kantonu.

Zanimljivo, dugogodišnji i aktuelni načelnik Trnova Ibro Berilo je tokom svoje političke karijere bio član tri stranke. U SDA je bio 12 godina, od njenog osnivanja 1990. godine. Potom je bio član Stranke za BiH i SDP-a da bi u 2016. godini obnovio članstvo u SDA. Kako stoje stvari, obnovit će ponovo članstvu u SBiH.

S druge strane načelnik Olova Đemal Memagić važi za jednog od najbogatijih načelnika u BiH, a na toj funkciji je od 2012. godine. On je i član Glavnog odbora SDA, kao i predsjednik OO SDA Olovo.

Memagić je osnivač i vlasnik kompanije "Alma Ras" koja je već duže vremena bh. brend i regionalni gigant u proizvodnji donjeg rublja i spavaćeg programa.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.