26.4.2021. 15:38
1
Žurba do vile u Neumu, brza vožnja i preticanje preko pune linije u službenom vozilu: Za volanom bio Aljoša Čampara!
Divljanje službenim vozilom Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH na cesti M-17, za čijim volanom je, kasnije se ispostavilo, kako danas piše Oslobođenje, bio ministar Aljoša Čampara zabilježeno je 18. jula prošle godine, kada se vozio prema svojoj kući za odmor u Neumu.

U samo nekoliko minuta vožnje magistralnim putem M-17, na dionici od Tarčina do Konjica ovo vozilo je preticalo kolonu ostalih automobila i to preko pune linije, vozio je više od dozvoljene brzine... Sve to je zabilježeno na video snimku. Očevici tvrde da je policija zaustavila ovaj Passat kod mjesta Bradina, nakon prijave drugih vozača, ali su ga nakon kratkog zadržava samo pustili da vozi dalje, bez ikakvih sankcija. Čampara dakle nije sankcioniran za ove prekršaje, a što je potvrđeno i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, piše Oslobođenje.

- Kontaktirao sam komandira za saobraćaj Policijske uprave Konjic, oni se sjećaju snimka. Predmetno vozilo je zaustavljeno, a kojim je upravljala osoba koja stoji u vašem mailu (u našem mailu stoji Aljoša Čampara, op. a.). Upozoren je, jer su dobili dojavu od drugih sudionika u saobraćaju da jedno vozilo pretiče na punoj liniji. Osoba koja je snimala to mobitelom, nije htjela sarađivati, predstaviti, svjedočiti, tako da za nas prijava ne može biti validna ako on neće svjedočiti. Kazna predviđena za ovo je prema Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa u FBiH 40 KM - rekao je Ljudevit Marić, portparol MUP-a HNK javlja Faktor.

Marić pojašnjava da se u ovakvim situacijama ne može postupati po anonimnoj prijavi.

O čemu je to danas pisalo Oslobođenje, možete vidjeti OVDJE.

(H. Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.