27.4.2021. 11:39
0
Zastupnici ministra Vranića 'bombarduju' pitanjima: Zašto se na KCUS-u pacijentima oduzima telefon i zašto se ne rade obdukcije

Nakon što je ministar zdravstva KS Haris Vranić prezentirao informaciju o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo, zastupnici u Skupštini KS postavljaju pitanja.

Zastupnica Danijela Kristić tražila je kriterij i protokol vakcinacije zdravstvenih radnika.

- Šta je sa zdravstvenima radnicima koji nisu u mogućnosti trenutno primiti vakcinu - pitala je Kristić.

Zastupnici Neira Dizdarević pitala je kakva je situacija sa lijekom „Clexane“.

- Da li je nestašica na tržištu i kada se može očekivati rješenje ovog problema - pitala je Dizdarević.

Zastupnik Zvonko Marić pitao je ministra Vranića koji je razlog povećanog broja smrtnosti.

- Da li je to taj novi soj, je li opasniji od prethodnih sojeva ili je u pitanju tretman pacijenata koji su na respiratoru. Da li se zna tačan broj do sada vakcinisanih i da li u taj broj ulaze i građani koji su se vakcinisali izvan BiH - pitao je Marić.

Zastupnica Bibija Kerla pitala je postoji li mogućnost da se rješenja o izolaciji kucaju redovno, a ne dva mjeseca poslije.

- To rješenje je mnogim građanima pokriće za bolovanje i odsustvo sa posla, a oni rješenje dobiju i dva mjeseca nakon isteka izolacije - rekla je Kerla.

Zastupnica Bilsena Šahman pitala je ko je zaustavio vakcinaciju zdravstvenih radnika u apotekama i farmaceuta.

- Zašto se u KCUS-u pacijentima oduzimaju mobilni telefoni, zašto KCUS ne radi obdukcije. Da li je počela refundacija na lijek Tocilizumaba - pitala je Šahman, prenosi avaz.

 

(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.