7.5.2021. 15:12
0
Na okrutan i podmukao način usmrtio oca, osuđen na 16 godina zatvora
Osnovni sud Brčko distrikta proglasio je krivim Dalibora Jovičevića za ubistvo oca Slaviše te je zbog toga osuđen na 16 godina robije.

Proglašen je krivim jer je u februaru prošle godine u mjestu Brezovo Polje na okrutan i podmukao način usmrtio oca, prenosi Oslobođenje.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Jovičevića da je između 11. i 12. februara prošle godine u mjestu Brezovo Polje - Novo Naselje na svirep način ubio oca Slavka Jovičevića.
On je optužen da je u vrijeme dok se u kući nalazio sam sa njim, tvrdim predmetom - automatskom puškom ocu zadao više udaraca u predjelu glave usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve.

Jovičević je oslobođen od optužbe da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Dalibor Jovičević je nakon zločina bio u bjekstvu ali je nakon dvije sedmice pronađen i uhapšen u Sarajevu.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.