17.5.2021. 15:01
0
SDP BiH domaćin: Prvi sastanak o formiranju zajedničkog bloka za izbore u RS 2022. godine
Pozivi su upućeni na adrese 11 političkih stranaka, a svi su potvrdili svoj dolazak, kazao je potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović.
U Centrali SDP BiH sutra 18. maja bit će organiziran sastanak predsjednika i predstavnika dvanaest političkih stranaka koje je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić pozvao kako bi se do predstojećih Općih izbora 2022. godine kreirao pokret za državu, odnosno građanski patriotski blok za jedinstveni nastup u entitetu Republika Srpska.   

Pozivi su upućeni na adrese 11 političkih stranaka, a svi su potvrdili svoj dolazak, kazao je potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović za Patriju.

Sutrašnjem sastanku odazvat će se predsjednici ili predstavnici SDA, Naroda i pravde, Naše stranke, Narodnog evropskog saveza, Nezavisnog bloka, Demokratske fronte, Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine, Platforme za progres, Pokreta demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost, Stranke za BiH.

Na poziv SDP BiH prva se odazvala Stranka demokratske akcije i predsjednik Bakir Izetbegović, zatim i Platforma za progres i Nezavisni blok koji podržavaju ideju zajedničkog nastupa.

Bivši načelnik općine Srebrenica i sadašnji predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je za Patriju da podržava ideju zajedničkog nastupa te se nada da će i ostali probosanski patrioti i probosanski politički blok razumjeti da je jedini put da „popravljamo statusno pravo ili status Bošnjaka povratnika i drugih upravo to njihovo zajedništvo.“

(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.