23.5.2021. 17:29
0
"Kada je Vlada FBiH 2019. potpomagala Veležu rekao sam kako očekujem da za dvije do tri godine Velež bude u Evropi"
Premijer Federacije BiH Fadil Novalić posjetio je u nedjelju Mostar gdje se susreo s predsjednikom Uprave Fudbalskog kluba "Velež" Šemsudinom Hasićem i nekadašnjim asovima tog kluba Enverom Marićem i Seadom Kajtazom.

Tom prilikom Novalić je kazao kako su danas došli u radni, službeni posjet Mostaru iako su sportski odjeveni jer, kako je dodao, ipak se danas radi o sportskom događaju, utakmici Velež-Sloboda gdje Velež ima priliku plasirati se u europski fudbalski prostor.

- Ako se sjećate 2019. godine kad smo potpomagali 'Velež', a Vlada Federacije svake godine podpomogne 'Velež', rekao sam kako očekujem da za dvije do tri godine 'Velež' bude u Evropi. Evo sada se pružila prilika, a ako ne ove godine onda sasvim sigurno slijedeće, mada vjerujem da će ove godine. Vjerujem kako je ovo kritična utakmica i zato sam došao tu – kazao je Novalić poručivši da će i dalje pomagati FK 'Velež'.

Predsjednik Uprave FK 'Velež' Šemsudin Hasić kazao je kako je premijer Federacije BiH Fadil Novalić dugogodišnji prijatelj FK 'Velež', prijatelj Hercegovine i "naravno čovjek koji je kroz niz svojih aktivnosti pomogao Veležu u rješavanju nekih finansijskih problema i mi smo premijeru zahvalni na razumijevanju".

Hasić je poručio navijačima da je ovo dan kada će Velež osigurati svoj ulazak u Evropu te poželio sve najbolje i igračima i navijačima.

Inače, premijer Novalić prisustvovat će današnjoj utakmici "Velež"-"Sloboda" koja se igra na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.