28.5.2021. 19:18
0
Turković se obratila članovima francuskog Instituta Nacionalne odbrane
Turković je govorila o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini s naglaskom na procese integracije u Evropsku uniju i Sjevernoatlanski savez (NATO).
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković obratila se danas u prisustvu ambasadorice Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic delegaciji više od 50 predstavnika uglednog francuskog Instituta za visoke studije Nacionalne odbrane (IHEDN).

Turković je govorila o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini s naglaskom na procese integracije u Evropsku uniju i Sjevernoatlanski savez (NATO).

–  Budućnost Bosne i Hercegovine je unutar Evropske unije. Uvjerena sam da će integrativni procesi i na koncu ulazak BiH u članstvo u Uniju riješiti najveći broj izazova s kojima se sada suočavamo, ne samo BiH, nego i cijeli region. Zbog toga ih je neophodno intenzivirati i ubrzati. Napredak BiH i pomoć snagama koje vode evropske procese u BiH najbolji su odgovor na sve atake i pokušaje da se destabilizira situacija u regiji i u unutar naše države - navela je, između ostalog, dr Turković.

Prema njenim riječima, predugo čekanje i odgađanje napretka BiH ka članstvu nije rješenje i otvara prostor da druge sile jačaju svoju ulogu u regiji zapadnog Balkana. Ona je govorila i o izazovima s kojima se BiH suočava zbog unutrašnjeg uređenja koje zahtjeva ograničene reforme kako bi dostigla evropske standarde te pojačala funkcionalnost i efikasnost u provođenju obaveza, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.


(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.