11.6.2021. 10:58
0
Inspektori ušli na Medicinski fakultet u Sarajevu, provjerava se diploma Sebije Izetbegović!
Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) ušli su jučer na Medicinski fakultet u Sarajevu gdje obavljaju provjeru akademskog obrazovanja Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a, prenosi danas Avaz.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, nakon što nije dobila zahtjev Vlade KS, formirala je predmet na inicijativu v.d. direktora KUIP-a Adisa Mešića. Avaz saznaje da na Medicinskom fakultetu nadzor obavljaju dva inspektora.

Zahtjev je formiran još prošle sedmice ali se čekao povratak inspektora s seminara u Neumu.

Podsjećamo, direktorica KCUS-a našla se u središtu nove afere jer je sumnjivo kako je završila 10 ispita na postdiplomskom studiju u Zagrebu, a koja su joj zatim, za sada prema neutvrđenim informacijama, priznata u Sarajevu.

Sporno je kako je studij upisala 2. marta 1993. godine, a već 19. marta položila prvi ispit.

Tačnije, prvi ispit položila je za 17 dana. Ranije je iz ove ustanove u Zagrebu rečeno da Sebija uopće nije bila registrirani postdiplomac, prenosi Avaz.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.