12.6.2021. 18:20
2
Zahiragić o sukobu sa Mirzom Čelikom: Ne znam šta mu je moglo smetati u vezi sa mojim radom, mi smo dva svijeta različita
Mirza Čelik, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo jučer je zatražio ispis iz članstva ove stranke.

Naime, Čelik je za ovakvu odluku naveo nekoliko razloga.

Međutim, danas su se u medijima pojavili navodi da je jedan od razloga napuštanja ove stranke i neslaganje sa kolegom Harisom Zahiragićem. 

Povodom toga danas se na zvaničnom Facebook profilu obratio i Zahiragić. 

"Protiv Mirze, lično, nemam ništa. Šta više, imali smo uvijek korektne lične odnose. Ukoliko sam ja zaista jedan od razloga, kako mediji navode, ne znam šta mu je moglo smetati u vezi sa mojim radom. Osim proaktivnog i vrijednog rada u vršenju dužnosti zastupnika, lično sam beskompromisan u otkrivanju nezakonitosti u radu pojedinih organa Kantona Sarajevo, kao i nekih sumnjivih poslova i tendera, ma ko u njima učestvovao.

Ne želim da vjerujem da bi mu to moglo smetati.

Također, ne želim da vjerujem da mu je smetalo to što stalno ukazujem na probleme loših privatnih fakulteta u Bosni i Hercegovini koji uništavaju naše društvo i državu, uprkos činjenici da je i sam suvlasnik nekog privatnog Univerziteta.

U svakom slučaju, to su još uvijek medijske špekulacije, za koje trebate njega, a ne mene pitati. Dakle, ponavljam, nemam nikakav lični sukob sa kolegom Čelikom. S druge strane, kada je politika i javna služba u pitanju, mislim da smo tu, ipak, dva svijeta različita.

I de facto i de iure", napisao je Zahiragić. 



(Ajdin Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.