22.6.2021. 21:35
1
"Djevojka Harisa Zahiragića", "snaha Velije Katice", Ajnadžić poručio: Autori ovih analiza su S.M, S.Dj. i P.H.
Bivši načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić objavio je na svom Facebook profilu, kako je istakao, dijelove analize koju su sačinili njegovi politički oponenti.

- Nevjerovatno je, ali istinito, koja količina političke gluposti se unosi u prostor državne službe. Naime, papiri koji se pronose, kao "ekpertska analiza" zorno govore o tome - tvrdi Ajnadžić.

U dijelovima dokumenta stoji između ostalog i "djevojka Harisa Zahiragića", "snaha vijećnika Velije Katice", "radila kampanju 2016", "porodična veza Nihade Glamoč", "porodična veza s Nedžadom Ajnadžićem"...

- Ovaj papir je eklatantan primjer zloupotrebe državnih službenika u političke "obračune". Ovo se zove stigmatizacija državnih službenika i stavljanje mete na potiljak. Autori ovih analiza su, na našu žalost, S. M, S.Dj. i PH. Inače, P.H je jedan od onih koji pretenduje da bude primljen u državnu službu po "političkoj" i "genetskoj" predodređenosti - tvrdi Ajnadžić.

- Analize kao što je ova polarizira državne službenike, generira loše međuljudske odnose i izaziva konfrontaciju. Ovi papiri i "mudra" analiza govori o njima više nego o državnim službenicima. Državni službenici koji su navedeni u ovoj analizi su veoma vrijedni, odgovorni i posvećeni svom poslu. U konačnici, oni su pobijedili u javnoj konkursnoj proceduri koju provodi Agencija za državnu službu - tvrdi Ajnadžić.

Na kraju dodaje da je "analizu" dobio od jednog funkcionera pozicije u Općinskom vijeću Centar.

(H. Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.