24.6.2021. 8:16
0
Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin, dobila odgovor tužiteljice: Spavaš li mirno Sabina Sarajlija...Efikasno radimo na slučaju
Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin, nakon što je 22. marta predala zahtjev za prijem kantonalnoj tužiteljici Sabini Sarajliji, dobila je odgovor.

Povodom Vašeg obraćanja ovom Tužilaštvu  od 03.06.2021. godine, obavještavamo Vas da je u krivičnom predmetu ovog Tužilaštva broj TO9 KT 0151597 21 2, a nakon odluke Federalnog tužilaštva FBiH, formiran tužilački tim za rad na navedenom predmetu, uz nadzor Zamjenice Glavne kantonalne tužiteljice, te da se od dana dostavljenog akta, kao i formiranje tima, kontinuirano i efikasno preduzimaju potrebne radnje u predmetu, a sve u cilju postupanja prema uputama Federalnog tužilaštva FBiH broj T11 0 KTA 005205 21 2 od 19. 02. 2021. godine - stoji u odgovoru koje je Amini Smajlović poslala tužiteljica Sarajlija.

Odgovor glavne tužiteljice Sabine Sarajlije glasi da još rade na slučaju efikasno i kontinuirano 19 mjeseci, navela je Smajlović na Facebooku.

Pismo Glavne kantonalne tužiteljice

- Pa zar treba veći dokaz od ovoga? Toliko o Tužilaštvu i časnoj tužiteljici Sabini Sarajliji. Spavaš li mirno Sabina Sarajlija? Nismo mi napravili ovaj snimak ni montirali, ovaj snimak i ove riječi potpisane na papir će ostati trajni dokaz - dodala je Smajlović objavljujući i video u kojem direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović govori kako niko od ljekara ove zdravstvene ustanove ne želi liječiti malu Nadin.



(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.